Trouwen in 2020 | Bruidsfotografie

Als het even kan plaats ik een blog van de bruiloft die ik gefotografeerd heb. In 2020 heb ik geen enkele bruiloft laten zien op mijn blog. Reden: tja ook hier toch wel de corona. Alles stond op losse schroeven qua trouwen. Mag het, kan het, blijven we gezond? Het was dat wat belangrijker was dan een blog. Toch wel zonde om 2020 niet even de revue te laten passeren, dus dat gaan we dan maar eens doen.

In februari had ik mijn allereerste bruiloft van het seizoen. Harjan & Els waren eigenlijk van plan om 22 mei 2020 te gaan trouwen. Els bleek  in verwachting van een tweeling, daarom besloten ze de datum met drie maanden te vervroegen. Wat een meesterzet kunnen we achteraf zeggen! Geen corona perikelen gewoon lekker met een grote groep feest vieren.Begin maart had ik gesprekken met Henk & Annie en met Jarno & Sanne om de puntjes op de i te zetten wat betreft hun bruiloft. Bij beide gesprekken kwam corona ter sprake, maar zeiden we ‘ach zo’n vaart zal het wel niet lopen’. Nou dat hebben we geweten…. Sinds half maart 2020 is er geen bruiloft meer zonder restricties. Gelukkig niet altijd even streng. Sanne & Jarno verplaatsten hun bruiloft, zij komen later in de blog in beeld. Henk & Annie besloten alleen het gemeentelijk huwelijk te laten doorgaan.

Na de bruiloft van Henk & Annie werd het stil…. Bijna alle bruiloften van voor de zomer werden verzet. In mei waren het Jasper & Eline die een zelfde soort besluit namen als Henk & Annie. Wel gemeentelijk trouwen, kerkelijk doen we volgend jaar. Jasper en Eline hadden het geluk alweer wat versoepelende maatregelen te treffen. Naast de huwelijksplechtigheid kon er ook in de tuin bij de ouders van Eline geluncht worden met beide gezinnen. Heel intiem en gezellig.

In juni werden alle bruiloften geannuleerd. Alleen Arik & Colien besloten even snel om maandagochtend te trouwen. Maar dat ‘even snel’ dat vonden de beide ouders toch wat te kort door bocht. Zij regelden dat ik foto’s kwam maken van de (hele korte) ceremonie en nam ze daarna mee voor een loveshoot. Ook het brandweerkorps (waar Arik bij aangesloten is) was van de partij. En alle broers en zussen stonden hen op te wachten. ‘Even snel’ werd ‘super feestelijk’. Ook Arik & Colien hebben hun bruiloftsfeest verplaatst.

Per 1 juli versoepelden de maatregelen. Meer mensen mochten bij elkaar zijn en kerken gingen weer open. Ilse en Jeroen hadden voor 3 juli hun bruiloft gepland en lieten dit doorgaan. Iets minder mensen bij het avondfeest, maar verder kon alles doorgaan zoals de wens was.

Jarno & Sanne die eigenlijk in april al zouden trouwen, besloten ook dat zij op 3 juli gingen trouwen. Een dubbele boeking dus in mijn agenda. Gelukkig was ik hier op voorbereid en heb ik een netwerk van toffe fotografen om mij heen. Ik belde Heidi en vroeg of zij beschikbaar was en dat was ze. Heidi fotografeerde de bruiloft voor mij en ik werkte nadien alles uit. Zo fijn om dit vol vertrouwen aan een collega te kunnen overdragen.

Na de zomervakantie stond de bruiloft van René & Jolanda op de planning. Het was inmiddels augustus en de regels omtrent corona waren gelijk gebleven. René en Jolanda konden ook genieten van hun bruiloft.

Eind augustus was het bloedheet (weten jullie het nog?!). Wat was ik blij dat ik toen niet hoefde te fotograferen. De eerste dag dat het iets minder heet was (nog steeds 27 graden) trouwden Martijn en Jennifer. Zij annuleerden het avondfeest en genoten van een heel uitgebreid diner met hun daggasten.

Begin september was de trouwdag van Gijsbert & Ellis. Ze wonen buitenaf en kozen ervoor om alles op eigen terrein te laten plaatsvinden. Wat zag ik daarnaar uit. Helaas werd ik een paar dagen voor hun bruiloft ziek. Ik wilde absoluut geen risico lopen en belde dus weer mijn lieve collega Heidi. En weer kon zij voor mij de bruiloft fotograferen. Ook hier deed ik al het nawerk zelf.

Ik knapte gelukkig snel weer op. Toen 3 weken later Albert & Jannie trouwden was ik weer helemaal de oude. De bruiloft van Albert en Jannie was de laatste bruiloft in de periode van ‘minder strenge coronaregels’.

In oktober trouwden Marko en Danielle. De regels werden weer aangescherpt en tot het laatste moment was het spannend of we ook naar het werk van Danielle (verzorgingstehuis) toe konden. Dat mocht gelukkig, maar wel met een mondkapje op. Ik heb toen ontdekt dat fotograferen met en mondkapje op niet te doen is! Mijn kijker besloeg steeds….

In november had ik mijn laatste bruiloft van dit seizoen, de bruiloft van Robert & Wilma. Inmiddels waren de regels strak en moesten er dus creatieve oplossingen worden bedacht. Iedere bruiloft weer was ik positief verrast over de oplossingen die bedacht werden voor zaken die anders moesten. Robert & Wilma hadden een livestream tijdens de ceremonie. Vrienden konden thuis meekijken. Zo was toch iedereen erbij.

Dit waren mijn bruiloften van 2020 in een notendop. Het was allemaal anders, maar het was ook iedere keer flink genieten. Corona of niet: liefde houd je niet tegen. Ik ben benieuwd wat 2021 ons gaat brengen!

Facebook Reacties
no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Social Media

Je kunt mij ook volgen op Facebook, waar ik je graag een inkijkje geef in mijn leven als fotograaf.